onsdag 18 april 2012

Nervösa möten

Efter ännu en dag med långa promenader späckade med sevärdheter i Sevilla är vi nu alla på plats i våra familjer. På eftermiddagen hoppade vi på bussen som skulle ta oss till våra spanska vänner men på vägen hann vi med ytterligare en utflykt, utgrävningarna av den romerska staden Itálica som byggdes upp redan 200 f Kr. Vi fick se romarrikets tredje största amfiteater, badhus och vacker golvmosaik lagd för 2200 år sedan. En liten picknick med sura apelsiner och sen var vi på väg på riktigt. På bussen passade vi på att repetera artighetsfraser och hur man går till väga för att kindpussas så naturligt som möjligt.

Väl framme i Lepe visade det sig att det hade skett ett litet missförstånd vad gällde upphämtningstiden och ingen var där kl.18 då vi kom fram. Nerverna befann sig utanför kroppen på alla inblandade och alla laddade för mötet med sina spanjorer. Efter lite strul med en omkastad lista kunde så till slut alla hälsa på sina familjer för att, med tusentals fjärilar i magen, hoppa in i bilen och åka hem till sina nya hem för en traditionell, sen middag. Det värmde spanskafröknarnas hjärtan att se så många glada, nervösa, förväntansfulla ungdomar mötas så här en helt vanlig onsdag i april.

I morgon bitti kl 8.15 samlas vi på skolan där rektorn välkomnar oss och sen åker vi på äventyr i Kolumbus fotspår hela dagen.

Hasta la vista!

2 kommentarer:

  1. Så spännande och kul för er alla.

    /Förälder

    SvaraRadera
  2. Jag tycker personligen att ni har tagit helvetes bra hand om junkern. Bra jobbat eller GJ som vi säger i internetvärlden. Till saken; jag har hört att Junker Andreas värdfamilj innehaver getter. Nu är det på följande vis: Andreas Forsberg är högst olämpad för denna särbehandling när han yttrat sig allergisk mot dessa kreatur. Som Junkerns manager måste jag avråda eder utplacering och istället sända denne gentleman till följande adress: Valdeganga 32. Jag tackar alla hänförare för deras engagemang med Andreas och önskar eder en trevligt fortsatt resa!

    SvaraRadera