lördag 21 april 2012

Fredagens hektiska schema

En helt fullspäckad dag framför oss. Dagen inleddes med en gruppbild framför skolan IES La Arboleda

Gruppbild framför skolan
El Castillo de Niebla
Vi hoppade sedan på bussen som tog oss till Niebla och ett slott byggt först av romarna, sedan påbyggt av araberna och sist av de kristna som tog över regionen efter morernas  . Denna arbetsordning i historien har vi stött på alla de platser vi besökt och är något som vi hoppas att eleverna vid det här laget lärt sig väl.

Vi fortsatte till Rocío, en viktig religiös plats för hela Spanien och ett viktigt mål för många pilgrimer på grund av deras välsignade jungfruavbild. Den här staden är också originalet för Amerikas Wild West då många immigranter till de södra staterna i USA kommer från just denna region.

Rocío - en typisk vy i staden
 Läraren José ville sedan att vi skulle se regionens nationalpark Donana och vi gick där på en 3 kilometer lång promenad där vi tittade på olika blommor, fågelarter och vildhästar typiska för Andalusien.

Donana Parque Nacional
La Playa Matalascanas
Den gemensamma dagen avslutades med en lång promenad till en avskild strand med fantastisk utsikt där eleverna blev så till sig att två till och med kastade sig i havet trots att det inte värmts upp ännu.

Många elever somnade sedan i bussen, helt utslagna, kanske lite som uppladdning inför kvällens välkomstmiddag med start kl 22 (!!) med efterföljande disco för alla inblandade. Vi skildes åt efter en dag full av nya utflyktsmål och nu tillbringar eleverna helgen med sina familjer. En del åker till Portugal, andra till hus på stranden eller till Sevilla.

Vi hoppas att alla får en fin helg och att de är någotsånär utvilade när vi träffas klockan 3.30 på måndag morgon för att bege oss hemöver. Det blir en lång resa; från tre på morgonen till fem över sju på kvällen då vi anländer till Kallax.

Buen fin de semana!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar