torsdag 19 april 2012

I Kolumbus fotspår

Redan torsdag. En kall och blåsig dag med nästa upplevelse runt hörnet. Dagens lektion handlade om upptäckten av den Nya Världen och vilka konsekvenser detta medförde för spanjorerna vad gäller språk, religion och position i världen.

På klostret La Rábida hade det skett en miss, den guide vi hade bokat hade blivit dubbelbokad och var inte ledig vilket ledde till att en av munkarna oväntat tog på sig uppdraget. Han gjorde succé och berättade fokuserat och intressant för oss om Kolumbus vedermödor för att kunna bli den första man som med sin besättning korsade Atlanten.
Vi gick också på sightseeing på replikorna av hans tre skepp där alla fick en uppfattning om vad det kan ha inneburit att segla i över en månad med 40 sjömän på en liten yta. Historie- och språklektion i ett fint förpackat litet paket.

På morgonen blev vi hälsade välkomna av rektorn och fick en rundtur på skolan. Våra elever häpnades, som alltid, över att grindarna utanför skolan var låsta och att man varken kan ta sig in eller ut utan skriftlig tillåtelse från sekretariatet utanför. Ingen skolk eller obehöriga besökare här inte.

Nu är eleverna lediga och tillbringar eftermiddagen med sina värdar. Efter att ha förhört oss grundligt om allas situation kan vi bara säga att det verkar som att alla har det mycket bra och trivs fantastiskt i sina familjer (dock med vissa språkförbistringar som blir färre och färre för varje timme som går). De är alla SÅ duktiga på att försöka göra sig förstådda och socialisera!

Vi ska försöka få låna en sladd till våra bilder senare i kväll men nu ska vi lärare ut på stadstur med våra lärarvärdar. Buenas noches!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar