tisdag 1 juni 2010

Första dagen

Så har vi äntligen kommit fram till Sevilla. Resdagen blev en lång dag, men allt gick bra förutom att Maria blev av med sin väska. Den åkte till Oviedo, men kom tillrätta under dagen. Redan på flygplatsen möttes vi av Sevillas tryckande hetta - 37 grader klockan tio på kvällen.

Idag tisdag har vi fortsatt leva i en ångbastu. Vi startade dagen med en mycket enkel frukost i vandrarhemmets stora frukostmatsal. Eleverna klagade på sockerchock efter att bara ha ätit chokladmunkar och kalaspuffar till frukost.

Klockan elva i förmiddags äntrade vi Sevillas katedral - världens största och på världsarvslistan. Där förurndrades vi över den praktfulla arkitekturen och den gigantiska orgeln. Vi kikade på Columbus grav och de flesta av oss gick upp i det trettiofyra trappor höga klocktornet La Giralda. Utsikten över stan var hänförande.

Efter en gemensam lunch bröt vi upp i smågrupper för några timmars shopping och valfritt strosande. Hettan var tryckande, men som de tappra hjältar vi alla var (mest eleverna, minst lärarna) promenerade vi i solgasset till palatset Alcazar. Där tog de flestas ork slut. Efter en utmattande promenad i de vackra trädgårdarna var "skoldagen" slut.

Nu är ungdomarna ute på egna äventyr i stan. Vi hoppas de njuter av god spansk mat och lite kvällsshopping. Senast klockan tolv väntar vi hem dem och under tiden vilar den äldre generationen ut efter denna heta dag.

Halv nio i kväll visade termometern på hisnande 41 grader! Vi dånade.

Här på vandrarhemmet är internet lite segt, men vi hoppas kunna bjuda på lite bilder från vår dag alldeles snart.

1 kommentar:

  1. Hm! Vi verkar ha klarat oss undan frosten i natt. Men det är bara fem grader. Quelle différence! Härliga bilder!

    SvaraRadera