lördag 5 juni 2010

Femte dagen

Idag är det lördag och vi alla har haft aktiviteter på olika håll med våra värdar. Vi har hört att många elever har varit på marknad i Lepe samt på stranden. Vi lärare har varit inne i Huelva på lite shopping på förmiddagen. Sedan åt vi lunch runt 14.30 på en trevlig restaurang vid havet i ett samhälle som heter El Portil. Här är fisk och skaldjur underbart goda och färska och vi njöt av mycket och god spansk mat.

Det är roligt att höra vad alla elever tycker om sin vistelse här i Spanien. De flesta verkar trivas mycket bra i sina familjer och vårt intryck är att de är väl omhändertagna av sina spanska värdfamiljer. Våra elever sköter sig mycket bra och tränar flitigt på sin spanska. Det är vi mycket glada för!

Emellertid är det många som tycker att det är ett gissel med spanjorernas avsaknad (?) av tidsuppfattning. "Säger de att vi ska åka klockan tolv blir det klockan tre, och säger de fyra blir det sex." Ingen spanjor verkar bry sig nämnvärt om att hålla tiden och detta skapar frustration hos oss svenskar.

Spanjorerna å sin sida verkar inte förstå de svenska elevernas längtan efter hav och strand. De tycker att det räcker bra med att åka till stranden först runt 16.00, medan de svenska ungdomarna gärna åker dit tidigt på förmiddagen.

Nu är det bara en dag kvar här i Lepe innan vi träffas klockan fyra på måndag morgon för att påbörja vår långa resa tillbaka till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar