onsdag 2 juni 2010

Andra dagen

Idag startade vi dagen redan klockan nio med en promenad längs floden Guadalquivir. Dagens 33 grader kändes som rena svalkan efter gårdagens hetta. Många av oss haltade betänkligt pga skoskav. Fåfänga skoval + värme = dålig kombo.

På vår promenad stannade vi till både vid la Torre de Oro och vid tjurfäktningsarenan. Tio av eleverna (+fröknar) tog en guidad tur i arenan. Resterande elever hade både ont i fötterna och trängande shoppingbehov - de hamnade genast i shoppingkvarteren.

En sen lunch och en busstur senare stannade vi till vid den romerska utgrävningen Itálica. Där kikade vi på en amfiteater och strosade runt lite i den 2000 år gamla "staden".

När vi närmade oss Lepe steg spänningen. Pirret i magarna ökande och det nervösa pladdrandet steg några oktaver. Väl framme i Lepe hälsades vi välkomna av våra nya familjer. Det var många kära återseenden och mycket kindpussande.

Nu är alla på plats i familjerna och vi väntar på spansk (sen!) middag innan dagen är slut.
I morgon ska eleverna var på plats i skolan kl 8.15 för att få se de spanska ungdomarnas skola. Sedan ska vi hälsas välkomna av både rektor och stadens borgmästare för att sedan få en rundtur i både Lepe och staden Huelva.

På kvällen väntar oss en välkomstfest.

Snart lägger vi upp fler bilder och vi hoppas på något inlägg från eleverna också inom kort!
Hasta luego!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar